Verslag Open Toernooi 2017

DDV 55 plussers deden het weer.

Al is dat geklets over klimaatverandering geleuter volgens de wetenschapper Donald Trump, onmiskenbaar is het de laatste jaren bovengemiddeld heet bij het Onderlinge Toernooi (OT) van juli. Echter ook deze keer werd de hittebestendigheid der veteranen aangetoond. De meesten van de 60 deelnemers bleven immers overeind. Gedreven door een grote gretigheid de baan als winnaar te verlaten.

Het was verheugend een zevental debutanten te kunnen begroeten

Via het bestuur, Mark en Waldo waren er in de ochtend 8 blikken ingevlogen uit Londen vol met ballen waarmee maar één keer was gespeeld.

Een ieder speelde drie ronden van 40 minuten om en om in de groepen Kiki Bertels en Arantxa Rus.

Eindresultaten

Groep Rus:

Dames Mieke de Wolf 1 met 11 punten en 2 Marylee van der Meulen 10 punten en bij de mannen Jan Goedhart met 10 punten en een iets beter doelgemiddelde dan nr. 2 Dirk Kruijk met eveneens 10 punten

Groep Bertens:

bij de dames werd afgetekend gewonnen door Margriet Sillevis Smit 10 punten vóór Yvonne van Werkhoven met 9 punten.

Bij de mannen ging Volkert Claassen er met 11 punten en de winst vandoor vöór Emanuel Snatager ‘New Kid on the Block’ met 9 punten

De gewonnen trofeeën van glas met inhoud, kwamen niet alleen toe aan deze winnaars. De enkelingen die het toernooi door blessures of hitte moesten verlaten, dienden wèl vervangen worden door diegenen die bereid waren een extra rondje te maken. Daarmee hun eigen kansen op de eindwinst in de eigen groep verkleinend. Zij zorgden er voor dat het toernooi soepel en zonder gaten kon verlopen dus ook zij: Nona Snoek, Yvon van Werkhoven, Carla Klein, Leo Schroeder, Philip Engelen, Rudolf Meijer en Reinier van der Wielen  werden beloond met een fles geestrijk vocht.

Afscheid
Het was niet alleen maar feest. De voorzitter van de Commissie 55 plus stond stil bij de afwezigheid van Peter Vriens die niet alleen werd gemist bij de voorbereidingen, maar vooral ook in ons midden. Verschillende deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om Peter schriftelijk een hartenkreet toe te zenden.

Daar bleef het niet bij. Na een kleine tien jaar trouwe dienst moest ook vaarwel worden gezegd tegen Elly van Zon, moeder van de Commissie. Zij was  in 2007-2008 te zamen met een dertigtal ex leden van Niet Winnen Toch Lol (NWTL) bij DDV aan komen waaien om zich van begin af aan met hart en ziel te verbinden aan DDV. We zagen haar al snel háár stempel drukken op het zo broodnodige vertier van de veteranen. Elly, een fijne collega voor de overige commissieleden. Altijd bereid een extra beurt te draaien bij de toss

En als enige van de Commissie was zij bij machte om de in groepen ondergebrachte 55 plussers vervolgens in een speelschema te vangen. Hier schept haar vertrek sowieso al een probleem waar ter plekke een oproep werd gedaan op ‘digisofen’ binnen de rijen der veteranen zich aan te melden voor de benodigde assistentie.

Elly was  onvolprezen organisator van de diners na het Onderling Toernooi. Op dat moment wisten de 25 dinergasten nog niet dat er op het FOS terras voor de inschrijvers een Grieks buffet met sirtaki en ouzo door Elly was voorbereid in afstemming met FOS-medewerkers.

In haar vrije tijd –naast het DDV-werk- is Elly in de kunst actief en promoot met name Ans Bakker van der Pluijm die –wereldberoemd in Amstelveen- al menig vaderlands museum heeft verrijkt met haar werk. Van Ans haar Belgische evenknie Roger Raveel kreeg Elly een overzichtswerk als  aandenken van ons allemaal. Wij gaan haar missen.

 

Het volgende OT dat de 55 plussers alvast in hun agenda kunnen zetten, vindt plaats op 25 augustus. Zelfde plaats, zelfde golflengte. Namens de commissie 55 plus: Elly van Zon, Onno de Vries, Pieter Jelle Bouman,

Nico de Louw  

 Ogenblik a.u.b. ...