DDV Onderling 55+ Tournooi

DDV Onderling 55 plus Tournooi op 6 juli kende veel winnaars

Het blote feit deel te kunnen nemen aan dit Onderlinge Toernooi was voor de 52 deelnemers een feest. Warm maar niet té warm weer, drie rustpauzes in afwisseling met drie speelronden waarbij er veel viel op te steken van de generatiegenoten die immers ook door vele wateren gewassen zijn èn dan nog een drankje en twee bitterballen na afloop. Je zou bijna medelijden krijgen met overige DDV leden,’de 55 minners‘, die van al deze mooi genoegens nog verstoken moeten blijven. Ik hoor weleens stemmen opgaan van mensen die zeggen 55 plus is nog te jong. Waarom niet spreken van 60 plussers, zelfs 65 plussers? Ja dat kan, maar dan doe je wel een  hele generatie jaren langer tekort. En dat wil je toch niet op je geweten hebben.

Goed 6 ronden werden volgens de vlekkeloze schema’s van Jan Goedhart op zich naadloos afgewerkt, zij het dat de onverwachte baanbesproeiing onvoorziene aanpassingen in de speeltijd vergde.

Nieuw was dat er minstens met 4 in plaats van 3 punten verschil gewonnen moest worden om een extra bonuspunt te verdienen. De maximumscore zou aldus 12 kunnen worden.

Er werd gespeeld in twee groepen die 6, resp. 7 banen vulden met een dubbel. De resultaten kwamen op ieders persoonlijke conto terecht.

In groep Robin ging Ted Bokeloh met zijn fameuze ‘hockeyslag er met de eerste prijs van door. Hij scoorde 11punten, 1 meer dan Jaap van Alkemade. Laatstgenoemde net bruinverbrand terug van een fietstocht naar Hongarije voor het goede doel: De Nierstichting. Bijdragen om de beoogde 3500 euro te vervolmaken zijn nog steeds welkom ().

 

De dames kenden een debuterende winnaar in de persoon van Gerti Bierenbroodspot die 10 punten vergaarde met drie overwinningen. Evenveel punten als Meta Smeding met twee overwinningen van 4 punten en een gelijkspel. Zij gingen met de gealcoholiseerde druivensap naar huis dat deden ook de winnaars  in Groep Haase: Richard Rijkschroeff met 11 punten en Volkert Claassen met 10 punten. Laatstgenoemde heeft al bij herhaling het zoet van een prijs mogen smaken. Wellicht een opvolger van Martin Lof die een historische,  onafgebroken reeks van 12 grepen in de prijzenpot op zijn naam heeft staan.

 

 

De vrouwen in deze groep kenden de volgende winnaressen: Floor van den Biesen troefde met 9 punten Elly Baartscheer en Simone Terwindt die 8 punten bij elkaar hadden gesprokeeld.  Elly en Simone deden dat ex aequo beter dan Els Halfers, Dorien Kres en Yvon van Werkhoven, alle 3 ook 8 punten, maar met meer verlies- of gelijke partijen.

Gesignaleerd werd nog een opvallende trend. Meerdere winnaars die bij het diner après aanwezig waren bleken te kiezen voor een vegetarische maaltijd. Wellicht hebben we hier iets te pakken dat we aan Kiki Bertens moeten doorgeven voor haar aanstaande kwartfinale partij. Want aan één pracht dimensie van dit toernooi werd in het voorgaande nog geen aandacht geschonken. De liefhebbers konden bij de TV hun hart ophalen bij de formidabele partij die onze landgenote aan de wereld en dus ook aan ons voorzette. U begrijpt op het eerstvolgende Onderlinge Toernooi delen we de deelnemes in, in de groep Kiki en de groep Bertens.

En dat gaat gebeuren op  31 augustus as. De generatie der 55 plussers waartoe ook meerdere tachtigers!!  gerekend kunnen worden ontvangt bijtijds een uitnodiging met het advies in te schrijven. Na gisteren is het verstandig dit advies alleen nog maar sneller op te volgen, want de 64 plaatsen zullen snel vol. Willen mensen niet zo lang wachten en nog meer rendement uit hun  contributie halen dan is het deelnemen aan de net ingestelde 55 plus laddercompetitie voor singelaars wellicht een aanrader. Het toernooi bracht ook enkelen in beeld voor de groslijst potentiële deelnmers aan de Vet Cup.  Ook aan dat front werd dus winst behaald!!

Rest ons zoals gebruikelijk, maar dat is nu net zo fijn, de FOS crew te bedanken die het ons van 14.45 tot 22.45 weer helemaal naar de zin maakte.

Nico de Louw 


Ogenblik a.u.b. ...