3 vragen aan... Erik de Koning

3 (eh, stiekem 5) vragen aan Erik de Koning (bestuurslid Jeugdcommissie / Commissie Wedstrijdtennis)

 1. Wat vind jij het leukste evenement dat op de club wordt georganiseerd?

  Voor mij is elk jaar DDV Open het hoogtepunt van het tennisjaar. Het biedt de ideale combinatie van gezelligheid en sportieve strijd.

  Er doen heel veel DDV’ers mee aan DDV Open. Er spelen altijd mensen die ik ken. Daarom is het elke dag  leuk om langs te gaan, ook als ik zelf niet speel op die dag. Heerlijk wedstrijden kijken, bekenden aanmoedigen, drankje doen, waterijsjes eten. En het feest op vrijdag is natuurlijk elk jaar errug gezellig en boeiend.

  Uiteraard speel ik ook graag zelf mee. Er zijn altijd veel inschrijvingen. Het toernooi heeft een sterke bezetting …het is daarom een hele mooie uitdaging om te proberen om DDV Open Kampioen te worden binnen je eigen speelcategorie.

 2. Welk DDV moment is jou tot nu toe het meeste bij gebleven?

  In 2016 organiseerden we aan het begin van het seizoen een Openingsevent. Het was een soort Open Huis. De hele dag door waren er activiteiten op de club en je kon zelf bepalen wanneer je langs kwam en waar je aan mee deed. Er waren activiteiten voor kinderen én volwassenen: je kon proberen een punt te scoren tegen een tennisleraar, er was een photobooth, rondje om de baan, blind tennis, toss-banen, foto-shoot voor een mooie tennisactie foto, etc. En als klap op de vuurpijl was er een loterij met prachtige prijzen (ingebracht door diverse leden) waarbij de opbrengst voor DDV Open Jeugd was. Het was een zeer geslaagde opening van het tennisseizoen.

 3. Wat vind je het moeilijkste aan tennis?

  Ik speel niet graag een enkelspel. Het kost mij moeite om mijzelf te motiveren om een hele wedstrijd vol te houden. Het duurt me te lang en is te vermoeiend. Het liefst stop ik al na 1 set, hahaha. Ik speel daarom veel liever een (mixed)dubbel. Dan kan je elkaar enthousiasmeren. Voor mij is het ook een goede stok achter de deur dat ik mijn medespeler niet wil teleurstellen en me dus nog wat extra inzet. Bovendien is een dubbel natuurlijk veel dynamischer en sneller (dankzij het netspel) dan zo’n saai enkelspel.

 4. Waarom ben je geswitcht van Evenementencommissie naar Jeugd?

  Ik houd heel erg van vrolijke en (te) blije dingen. Ik word gelukkig van een bellenblaas machine, bingo spelen met tennisballen, rondje om de baan of “Wie is de Mol” tijdens een evenement (dit hebben we een paar jaar geleden gedaan…de mollen werden helaas niet ontmaskerd ondanks alle overduidelijke molacties die zij uitvoerden). De ideeën die ik heb sluiten vaak beter aan bij de jeugd dan bij volwassenen.

 5. Als je een regel in het tennis mocht veranderen, welke zou dat dan zijn?

Ik vind serveren niet leuk en ook best lastig. Bij vrijspelen passen we vaak het principe van de Joker toe. Iedereen krijgt 1 joker. Als je een dubbele fout slaat, kan je je joker inzetten en dan mag je nog twee keer serveren. Ik merk dat ik daar heel ontspannen van word en zelfs veel beter van ga serveren. Soms duurt het heel lang voordat ik mijn joker hoef in te zetten. Wat mij betreft wordt de Joker een officiële regel in 2019. Klinkt ook nog eens heel vrolijk als je naar je tegenstander roept dat je je joker inzet.


Ogenblik a.u.b. ...