Onderlinge Toernooi 55+ op 31 augustus2018

Onderlinge Toernooi 55+ op 31 augustus2018: daar viel veel te beleven

Eén van de vele voordelen van het behoren tot de speelgerechtigden bij dit toernooi, is dat allen Kiki Bertens kunnen ‘adopteren als dochter’. Het eerbetoon dat onze rijzende ster verdient, brachten we tot uitdrukking door de twee speelgroepen naar haar te vernoemen. In de hopelijk niet ijdele hoop dat deze keuze Kiki daar bij de US Open onder de aandacht wordt gebracht, om haar extra te inspireren op haar weg naar de finale.

Ja,  er viel ook deze dag weer veel te beleven en dat was eigenlijk al begonnen tijdens de voorbereiding waar tal van kunstgrepen moesten worden toegepast vanwege afmeldingen die er druppelsgewijs en tot op het laatste moment binnenkwamen. Meerdere daarvan hadden van doen met gezondheidsproblemen. Allen die dit betrof wensen wij een spoedig herstel. 

De indeling die uiteindelijk ontstond na de benodigde aanpassingen en die derhalve als vertrekpunt gold voor de groep Kiki resp. Groep Bertens hadden we te danken aan Herman van Oorschot die deze bijzondere en vooral onontbeerlijke taak had overgenomen van Jan Goedhart, die in Zuid Afrika verbleef. Herman krijgt hier de lof toegezwaaid, die hem vrijdag –ten onrechte- niet ten deel viel.

Het eerder ingezette aanpassingsproces bleek op de ‘weerstechnisch ‘uiterst prettige speeldag onverdroten doorlopen, waardoor de commissieleden Onno de Vries en Mary-Anne Veenman met pittige uitdagingen op het vlak der improvisatie werden geconfronteerd. Uitdagingen die zij met een koel blijvend gemoed en succes het hoofd wisten te bieden.
Zo moesten we door een onvoorzien jeugdtoernooi uitwijken naar ongebruikelijke banen, om alle deelnemers überhaupt tot spelen in staat te stellen (dat maken we graag niet nog een keer mee!). 

We moesten verder starten zonder de beschikking over een fluitje om het moment van de ronde wisselingen rond te blazen. Maar gelukkig dook Dali Stofberg met haar gouden hoorn bij de twee ronde op, en viel er rust op dat front. Opsteller deze zal zich snel spoeden naar Perry van de Kar om het instrumentarium van de trainers uit te breiden met een ‘scheidsrechterfluitje ‘. Altijd goed om achter de hand te hebben voor het geval dat. 

Halverwege ons toernooi zorgde het jeugdtoernooi met zijn prijsuitreiking voor een heel druk terras. Daar konden ‘jong en oud’ elkaar ontmoeten. Dat was mooi en toonde de vitaliteit van onze club. Ten overvloede werd dat nog eens onderstreept direct na onze eigen prijsuitreiking met de start van het ‘DDV Rosé toernooi’ onder leiding van de immer actieve Sandra Terschegget. 

En ja de deelnemers konden ondertussen ontspannen genieten als de winstkans na 1 ronde verkeken was, terwijl voor anderen de spanning in ronde twee en drie begon toe te nemen. 

Uiteindelijk leverde dit het volgende resultaat op: Groep Kiki: 1.Siv Eklund (11) en 2 Marianne Kastein (10); bij de heren waren het Dirk Bol (11) en Jaap van Alkemade (9) die met het gewonnen geestrijke vocht naar huis konden wederkeren. Bij de Groep Bertens zagen we een onweerstaanbare Carolien Smits die de maximale 12 punten binnen sleepte vóór Gigi Calkoen en Margreet Duinker (11).  Deze winnaressen klopten daarmee hard op de deur die toegang geeft tot de Vet Cupstrijd op 14 september bij en tegen Festina. Bij de heren een zelfde laken een pak: Erik Binsbergen 12)  verliet als eindwinnaar het court voor Volkert Claassen (11),  die zo langzamerhand qua opeenvolgende podiumplekken Martin Lof achterna lijkt te gaan, al is het evenaren van deze levende legende een hele lange weg.

Met de prijsuitreiking, borrel en bitterballen, zat er voor allen een mooi toernooi  op, al zal er hier en daar wat binnensmonds gevloek niet hoorbaar opgeklonken zijn: je zal als nummer 3 maar 1 punt te kort zijn gekomen voor een tweede prijs, terwijl je op 40-0stond toen de hoorn het binnen halen van de game tegen hield. Ja en als ik nu bij 1 van de winnaars ingedeeld was geweest…. En zo kunnen we verder gaan. Het leven is geven en nemen en dat deden wij allemaal gisteren. 
Diegenen die aan het toernooi en de gezelligheid aldaar nog niet voldoende hadden, spoedden zich om 20.00 naar het ‘diner parlant‘ bij het FOS en ook daar stonden de medewerkers ons net als de hele middag vanaf 15.00 weer als altijd prettig en behulpzaam bij. Wij danken hen daarvoor! 

Onderstaande foto's zijn genomen door Heiko ‘cameraman’ Beer.

Namens de Commissie 55+
Nico de Louw


Ogenblik a.u.b. ...