VET CUP strijd 14 september 2018: winst met 11-7 op terrein tegenstander: extra lekker!!

VET CUP strijd 14 september 2018: winst met 11-7 op terrein tegenstander: extra lekker!!

Ja na drie keer DDV-winst achter elkaar had Festina er duidelijk voor gekozen om op eigen terrein  volle bak te gaan om die reeks te beëindigen. Teneinde aldus de huidige totaalscore vanaf 2007 van 6-4 uit te vergroten naar 7-4. Daarover sprak hun opstelling op papier duidelijke taal. En dat werd in de praktijk bij de eerste ronde nog eens geaccentueerd door de 6 single partijen met 4-2 voorsprong af te sluiten. Zo werd onze mannelijke numero uno op de singles voor het eerst in zijn VC-geschiedenis op een nederlaag getrakteerd. Uit piëteit noemen we hier geen namen, maar ook onze nummer twee bij de mannen wist dan nog wel een supertiebreak te forceren, maar zijn tegenstander Max Kohnstamm (marathonrijder op de Weissensee) had iets meer ausdauer en ook hij wist toch de partij naar zich toe te trekken. Onze derde man in de rij werd eveneens met een nederlaag naar huis gestuurd. Ai 0-3! Gelukkig wisten van onze dames Els Halfers en Carolien Smits, de laatste na een supertiebreak,  (winnaars worden altijd wèl graag genoemd) de schade te beperken tot 2-4 aan het einde van de single ronde. Maar eerlijk is eerlijk Festina had een duidelijk signaal afgegeven.

De dubbels

Dan in de 6 dames- en heren dubbels, herpakte DDV zich ietwat. Maarten Woud/Herman van Oorschot handhaafden hun ongeslagen status. Cees van Beek en Eelco Koevoets lieten ook weinig heel van hun tegenstanders. Bij de dames echter leek het weer een andere kant op te gaan, maar dat tij werd gekeerd doordat na de winst van  Esther Zumpolle en Aldien Poll op het geharde duo Marlies Nooy/Mieke Groen  óók de dames Mary-Anne Veenman en Lonneke Wiewel na tiebreakverlies in de eerste set, zich via 6-2 wisten te vechten naar een supertiebreak die zij tegen het gerenommeerde duo Ineke van Ginneken/Pauline Senn gedecideerd met 10-2 naar zich toe trokken. Het keerpunt. De winst met 4-2 in de dubbels vereffende de stand waardoor de 6 gemengd dubbels met de gelijke stand van 6-6  aan konden vangen.

De beslissing

 
Ja vervolgens kwam in deze derde ronde om 6 punten de geest spontaan uit de fles. Allengs werden de geprangde gemoederen van de vele DDV-aanwezigen, waarvoor hartelijke dank!!!!, opgeruimder.

Want wat zagen zij? Het koningskoppel Hein Blocks/Dorien Kres haalden als eersten de punten binnen. Ja zekerheidje vooraf, zeg je achteraf. Dat gold niet voor  Mart Boden/Els Halfers die immers met een pittig duo tegenover zich moesten zien af te rekenen. En dat deden zij en hoe: vrij gemakkelijk laveerden ook zij naar winst, mooi meegenomen. Maar er was ondertussen al een nederlaag binnengekomen. Dus wat gebeurde er op de drie andere banen. Nou veel en ook nog  in de goede richting. Allemaal!!!
De derde zege in het gemengd dubbel werd binnengesleept door Carolien Hart en Herman van Oorschot, een koppel geboren op het laatste onderlinge toernooi. Op de baan ernaast moesten, Henk Bijlmer en Jetty Blauw soms letterlijk tot op de bodem gaan om de supertiebreak naar zich toe te trekken. En het kon niet op toen ook Saskia Sanders met good old Cees Maas de laatste partij op hun palmares bijschreven. Gemengd dubbel Festina-DDV 1-5.
Kortom: van 2-4 naar 6-6 om af te ronden in 11-7!!! Vanuit Festina perspectief dus 7-11!!!
Voor de vierde keer VET CUP mee naar waar die onderhand lijkt thuis te horen.

Dan nog even dit: er werden mensen teleurgesteld die normaal gesproken, op de 8! Banen van DDV meegespeeld zouden hebben. Er waren meerdere zekere spelers op vacantie. Dus elke is het keer passen en meten om een winnende ploeg, want daar gaat het om, op de banen te brengen. Sommigen spelen twee keer  (ook nu en we zagen dan na verlies winst!) meesten 1 keer. Gewaardeerd werd dat mensen toch ondanks hun opstelling van felbegeerde deelname afzagen vanwege hun conditie en Margriet Sillevis dat is klasse en een bijdrage aan de winst zeker als je de vervanger ziet zegevieren!!

Het was dus weer extra mooi om na zo’n uitslag bijeen te  komen voor de prijsuitreiking. Oscar Markx en Pauline Senn die het toernooi voorbeeldig hadden georganiseerd en uiterst gastvrij hadden begeleid,  kregen de dank van iedereen maar ook en terecht van het Festina bestuur. Dat maakte zelfs ook een gebaar naar de DDV organisatie. Ja je hebt klasse als club of je hebt het niet. Festina heeft het!!

Al kreeg het de felbegeerde overwinning uiteindelijk dus niet.
Playing captain Cees van Beek stond hierbij even stil. Hij ontpopte zich als een man die graag gaf, eigenlijk het hele jaar door aan allerhande goede doelen hetgeen hem –op zich een vermogend man- soms aan de bedelstaf bracht. Echter in september kreeg de drang naar krijgen elk jaar weer, minstens al zo’n jaar of vier, de overhand…
De lezer  begrijpt Cees van Beek slaagde erin onder het mom de pijn van deze vierde nederlaag op rij voor Festina te willen verzachten, hij deze nog eens effectief wist te verdiepen.

Gevolg?? Volgend jaar gaat het op het dertiende !!! treffen rond de VET CUP spoken. Zoveel is zeker, met als extra motivatie voor de Festinezen dat het op óns grondgebied zal gaan plaats grijpen. DDV is gewaarschuwd.

Dank aan spelers en publiek voor wederom een heel mooie dag. 

Namens de commissie 55+
Nico de Louw


Ogenblik a.u.b. ...