Onderling Toernooi 55 - juli 2019

Zonovergoten Onderling Toernooi 55 plussers ‘business as usual’, maar ook weer niet

Zoals te doen gebruikelijk vond het eerste Onderlinge Toernooi (OT) waarvoor de commissie 55 plus de achterban der generatiegenoten had uitgenodigd, plaats in de eerste week van juli: op de vijfde om precies te zijn.

Op 8 respectievelijk 7 banen sloegen met elkaar 60 deelnemers hun slag, gedurende 6 ronden van 40 minuten. Nieuw was, toch even wennen, dat om op die banen te komen een deelnemersfee betaald moest worden.

Het bestuur maakte kort geleden bekend dat aan de luxe periode van 12-14 jaar gratis  OT met een gratis  drankje en bitterballen toe een einde gemaakt moest worden. Dit gegeven de financiële positie waarin de club verkeert. Dan beweeg je mee als commissie en belangrijker dat deden de deelnemers ook en zonder gemor!!! En dat is fijn. Een deel van de inkomsten kon ter plekke aangewend worden om nieuwe wedstrijdballen aan te bieden en ook het prijzengeld werd daarmee gedekt. Wat we over houden gaat in de pot en komt ten goede aan de activiteiten van de 55 plussers.

Het indelen van 60 deelnemers verspreid over 2 groepen waarvan er over drie ronden gezien uiteindelijk 12 tegen elkaar spelen, is geen sinecure. Zeker als je zo gelijkwaardig mogelijke partijen tegen over elkaar wil zien. Dat lukte niet altijd, wat bij een enkeling tot enig gemor leidde, terug te brengen tot de tomeloze ambitie van de spreker om die fles wijn aan de eindstreep in ontvangst te nemen.

Nieuwkomers en oudgedienden

En dan het OT zelf dat verliep voor zover steller dezes dat kon waarnemen vlekkeloos: de toeter van Dali ging steeds precies op tijd af, maar een enkele monsterscore (immers niet de bedoeling) , veel spannende partijen waarbij voornoemde toeter als een verlossing of vloek fungeerde en de uitslagen werden (vooral door de winnaars!!)  doorgegeven waarna de rekenmeesters van de commissie, zonder Hein Blocks te hoeven raadplegen, aan de slag gingen.

De uitslagen lieten zien dat er twee ‘New Kids on the Block’ er - toch wel een beetje brutaal!-  met het begeerde vocht van door gingen .

In groep Bertens won Anthony Pieters met 12 punten voor DDV legende Cees Maas met 11 punten bij de mannen. Bij de dames gingen verwachte kanonnen er met de prijzen van door: Floor van den Biesen bleef met 11 punten Caroline Hart 1 punt voor.

Zelfde beeld kwam voort uit de groep Haase: hier won het zojuist aangetreden zomerlid Taco Wesselius ook al met de volle buit van 12 punten en bleef daarmee de gevreesde Jan Goedhart 1 punt voor. Oudgediende Denise Schwirtz won knap met 11 punten en nog wel met 2 punten meer zelfs dan drie in haar nek hijgende amazones: Dali Stofberg, Annette van de Heijden en Monique Landshoff.

De foto's van dit gezellige toernooi staan hier. 


Ogenblik a.u.b. ...