13e VET-CUP DDV-Festina 2019

13e VET-CUP DDV-Festina 2019

Dankzij de voorbereidingen van Nico de Louw, Jan Goedhart en Marie-Anne Veenman kon dit 13e treffen tussen onze clubs vlekkeloos van start gaan. Een belangrijk treffen, want eindelijk kon DDV op een gelijke totaalstand over alle jaren komen. En dat had Festina zich kennelijk ook gerealiseerd. Getuige de nieuwe krachten die bij hen waren “ingevaren”, met name bij de heren, waar de eerste single-speler van verleden jaar door deze nieuwe krachten zelfs naar plek 4 werd doorgeschoven.
Na een welkomstwoord van Cees van Beek kon de match beginnen.
Maarten van Dunne (hun nr 1) was de topspeler van de dag. Zelfs Maarten Woud was niet tegen hem opgewassen. In enkel en herendubbel samen noteerde de Maarten van Festina een totaalstand van 24-8 in games.
Ook bij ons waren er nieuwe gezichten, onder wie Rolf Rutte, die de opzet van Festina bijna doorkruiste door pas in de super-tie-break te buigen voor de tweede “invlieger” van Festina. En Cees Maas zette ze echt de voet dwars door de oude nummer 1 van Festina knap te verslaan.
Bij de dames-singles werd de stand 2-2 dankzij fraaie overwinningen van Esther Zumpolle en Els Halfers, terwijl Caroline Hart pas in de super-tie-break moest buigen.
Festina ging na de singles dus trots met 5-3 aan de leiding.

Bij de  8 dubbelspelen was in de helft daarvan een super-tie break nodig en daarvan wisten wij er liefst 3 van de 4 onze kant op te trekken. Daarnaast won DDV ook nog 3 partijen ‘gewoon’ in 2 sets. En 2 daarvan zelfs met ruime marge; Herman van Oorschot/Maarten Woud gunden hun tegenstanders slechts 4 games en Volkert Claesen/Taco Wesselius verbeterden dat met slechts 2 tegengames.
Els Halfers/Marie-Anne Veenman speelden een goede en spannende strijd, die zij knap in de tie-break van de 2e set wisten te winnen.
Esther Zumpolle/Gigi Calkoen, Esmeralda Raven/Marcella Klink en Martin Lof/Reuven Halevi haalden de punten in de super-tie-break binnen.
En zo won DDV 6 van de 8 dubbels en draaide de tussenstand van 3-5 naar 9-7!

En zo als altijd gingen dus de mixed partijen de doorslag geven. Monique Langenhoff/Eric Ronsdorf, Susy Price/Heiko Beer, Els Halfers/Mart Boden en Margreet Duinker/Cees Maas zorgden met ruime overwinningen in 2 sets dat DDV op 13 punten kwam en de strijd dus beslist was. Tenslotte zorgden Irene Berg/Rolf Rutte na een 1-6 verlies van de 1e set, door een spannende 2e set en de super-tie-break te winnen, ervoor dat de eindstand op 14-10 voor DDV uitkwam!

Direct na afloop en nog vóór de prijsuitreiking vertrokken de 2 heren-“invliegers” van Festina voor hun “terugvlucht” (de boot naar Terschelling).

Paulien overhandigde namens Festina de beker aan Hein Blocks (invallend commissielid), maar kon niet nalaten te vermelden dat het “kantje boord” was geweest met 9 super-tie-breaks, waarvan DDV er liefst 6 wist te winnen.
Hein Blocks bedankte namens het winnende team, memoreerde het ontstaan van beide clubs in 1904 en zei bij deze totaalstand van 6-6 (“tie-break” werd er vanuit de toehoorders geroepen) uit te zien naar 2020 en de dan af te ronden inhaalactie naar 7-6!


Ogenblik a.u.b. ...