Nieuws

alle leden: Zomertoernooi jonge jeugd warm maar top!
   (15-07-2018)

Zondagochtend kon de jongste jeugd lekker sportief bezig zijn op onze tennisbanen, het was tijd voor het Zomertoernooi voor rode en oranje bal. Iedereen kreeg een warm welkom met muziek, bellenblaasbellen, versieringen en een heuse goodiebag voor alle deelnemers! 

Vervolgens begonnen de vriendschappelijke partijtjes: iedereen speelde dubbels en je mocht met je vriendje of vriendinnetje een team vormen. Voor de jongste kinderen, die met rode bal spelen, werd het 'echte tennis' gewisseld met leuke spellen op de baan. Zo kon je bijvoorbeeld mikken op de ballenmand, en als je bal daarin ging kreeg je een ijsje!

Niet gelukt? Niet erg, aan het einde waren er raketjes voor iedereen en ...... een medaille! Omdat alle jongens kwijlden bij de aanblik van een beker (heel opvallend ;-) werd er ter afsluiting een potje 'rondje om de baan' gespeeld en tata... Joes mocht de beker meenemen naar huis!

Het was een zeer geslaagde ochtend, volgend jaar doen we dit weer! Sterker nog, op woensdag 5 september gaan we iets soortgelijks organiseren tijdens de clubkampioenschappen, dus zet het vast in je agenda...

De ballen!

De Jeugdcommissie,

Erik & Rosanne

       
 
       
 
       
       
       
        
       
       

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


alle leden: Inschrijving clubkampioenschappen geopend
   (15-07-2018)

  De Clubkampioenschappen 2018 vinden plaats van zaterdag 1 t/m zondag 9 september. Je kunt je nu inschrijven in de volgende categorieën:

Heren Enkel, Dames Enkel, Heren Dubbel, Dames Dubbel en Mixed Dubbel, allemaal ingedeeld op actuele rating. Deelname kost €7,50 (enkel) en €5 (dubbel).

Doe je mee? Inschrijven kan hier!

 O ja: een week later begint de najaarscompetitie, dus mocht je daaraan meedoen: dit lijkt ons een ideale voorbereiding.

 Liefs,

De Toernooicommissie

 

(Terug naar boven)


alle leden: VET CUP BLIJFT BIJ DDV
   (01-07-2018)

Voor de 11e keer was er het jaarlijkse treffen tussen de fine fleur van de 55 plussers van DDV en Festina. Deze keer ging het rond de Readyroom om het inhalen van de verregende ontmoeting in 2017. Op 14 september as. zal dan weer bij Festina de reguliere ‘battle ‘plaats vinden.

Drie maal de beker winnen betekent niet dat je hem mag houden, want dan was hij eerder in handen gebleven van Festina die nu nog met 6-4 voorstaat in het aantal overwinningen waarbij 1 keer de regen spelbreker was en dus geen uitslag heeft opgeleverd.

Het was mooi de oudgedienden weer te zien, die soms ook weer tegen elkaar moesten aantreden, maar er waren ook heel wat eerstelingen. Dat gold ook de leiding van Festina, in de personen van Pauline Senn en Oscar Markx, waarmee Jan Goedhart en ondergetekende in de voorbereidingen een uitermate plezierige samenwerking konden opbouwen. 

Bij onze thuiswedstrijd bespelen we de 8 banen rond het clubhuis en hebben dan drie ronden te gaan. 8 singels en 8 dubbels voor dames en heren. En dan is de derde en altijd beslissende ronde de strijd tussen acht gemengd dubbels.

Uiteindelijk zat het doorslaggevende verschil bij de dames en herendubbels die DDV met 5-3 in zijn voordeel beslechtte. De andere twee ronden eindigden in 4-4.

De eindstand 13-11 is dus bereikt door 1 keer meer te winnen!!! Was het gelijk geëindigd, dan zouden de gewonnen supertiebreaks doorslaggevend zijn en in dat geval was Festina er met één gewonnen tiebreak meer(3-2) met de felbegeerde, wat uit het oog verloren buit vandoor gegaan!

Kortom we ontlopen elkaar niet veel en dat zal in september niet anders zijn.

Er waren enkele memorabele partijen. De ‘New Girls on the Block’: Marcella Klink en Laura Wiegel versloegen in de supertiebreak het gerenommeerde duo Pauline Senn en Mieke Groen. Nieuwkomer Henk Bijlmer boezemde bij menigeen ontzag in, niet in de laatste plaats door samen met Ted Bokeloh de opponenten met 6-1, 6-1 weer snel aan de koffie te helpen. Er waren natuurlijk ook niet verwachte nederlagen, namen noemen niet nodig, want die zijn in elk geval bij de direct betrokkenen bekend.

En de aanwezigen zagen nog massaal een klinkend slotakkoord in de vorm van een supertiebreak van 13-11 die Wouter Meeder en voornoemde Senn afsnoepten van Monique Langenhoff en Jan Goedhart. Pauline speelde zich nog verder in de kijker door als captain der verliezers de eer te vervullen de Vet Cup te mogen overhandigen aan playing captain van de winnaars Cees van Beek. Beperkte de Festina woordvoerder zich tot een korte terugblik en een voor DDV dreigende vooruitblik. Cees van Beek nam de aanwezigen mee op een religieus, cultureel uitstapje waar De Vet Cup evenzeer door tranen werd geroerd als de heilige Maria uit o.a. Groesbeek. Waarbij Festina werd gefeliciteerd met het niet winnen van de Vet Cup, omdat bij winst ervan het net splinternieuw gerestaureerde clubhuis door onverlaten verbouwd zou zijn geworden bij de ongetwijfeld succesvolle poging de Vet Cup te ontvreemden.

De lezer begrijpt dat de aanwezigen na een dag in de warmte aan het lessen van de dorst toe waren. Voor 15 vertegenwoordigers van de strijdende partijen was het toen nog niet genoeg, want zij schoven vervolgens aan bij het ‘diner parlant’. Net als de hele dag werd ook dit samenzijn omlijst door een fijne bediening en persoonlijke benadering waarvoor de  FOS-medewerkers alle credits en onze dank verdienen.

Nico de Louw

(Terug naar boven)


alle leden: DDV Open Toernooi 2018
   (19-05-2018)

Dit jaar viert het Open Toernooi van DDV zijn 30ste verjaardag. Des te meer reden om weer mee te doen! Je kunt nu inschrijven voor het DDV Open Toernooi, dat gespeeld wordt in week 26 van 25 juni t/m 1 juli (voorweekend 23 en 24 juni). We spelen in alle categorieën vanaf speelsterkte 2 op basis van actuele rating op onze 15 prachtige gravelbanen.


Thema: Thirty Love
We weten dat het natuurlijk draait om het tennis, maar we willen je toch alvast laten weten dat we deze speciale 30ste editie maar liefst drie feestelijke avonden hebben: op woensdag een veiling voor het KWF, donderdag speelt onze eigen Maarten the pianoman de mooiste liedjes en op vrijdag het altijd gezellige eindfeest. Like onze Facebook pagina voor de laatste updates!

Vragen? Je kunt ons het best bereiken via: ddvopen@gmail.com

Tot eind juni!
Lots of Loooooove,
Jorrit, Lisa, Rosa, Stijn, Thomas & Huub
De DDV Open Commissie

(Terug naar boven)


alle leden: Spelerspassen
   (08-05-2018)

Veel passen van nieuwe leden zijn binnengekomen en liggen in het clubhuis op de bar in de zwarte bakken. Doordat er problemen zijn met de levering bij de knltb zijn helaas nog niet alle passen binnen. 

(Terug naar boven)Ogenblik a.u.b. ...